Keskustele henkilön kanssa, joka on ollut samankaltaisessa tilanteessa kuin sinä

Me Cochlearilla tuemme kuulomatkaasi yhdessä vapaaehtoisten tukihenkilöiden kanssa

Kun harkitset kuuloistutetta, mieleen saattaa tulla kysymyksiä ja epävarmuutta. Silloin voi olla hyvä keskustella henkilöiden kanssa, jotka ovat käyneet läpi saman prosessin. Cochlearin vapaaehtoisilla tukihenkilöillä on jo käytössä Cochlearin istute.

Cochlearilla on laaja yhteisö vapaaehtoisia tukihenkilöitä, jotka jakavat mielellään kokemuksensa kanssasi. Tämä voi olla henkilökohtainen keskustelu, ryhmäkeskustelu, puhelimen tai sähköpostin välityksellä – mikä vain sinulle sopii parhaiten.

Sinulla, jolla on keskivaikea, vaikea tai eritttäin vaikea kuulonalenema ja koet, ettei kuulokoje enää riitä – haluaisitko keskustella vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa?

Ota yhteyttä vapaaehtoisen tukihenkilöön

Tässä on lyhyt esittely vapaaehtoisista tukihenkilöistämme:

Ninnu

Ninnu, Nucleus®7 -puheprosessorit molemmissa korvissa

Kuulonaleneman tyyppi: Oikea korva syntymästä saakka kuuro, vasen kuulokojekorva kuuroutui v. 2004

Sain sisäkorvaistutteen ensin jo vuosia aiemmin kuuroutuneeseen korvaani. Tulos ei ollut vielä optimaalinen, mutta yhdessä kuulolaitteen kanssa se auttoi minua. Sitten kuulolaitekorvan kuulokin aleni, sain sisäkorvaistutteen myös siihen ja elämäni on muuttunut! Nyt voin työskennellä myös hyvää kuuloa vaativissa työtehtävissä eikä kuulo ole enää muutenkaan elämässäni esteenä.

Anu

Anu, Baha®6 Max -puheprosessori toisessa korvassa

Kuulonaleneman tyyppi: Toispuolinen konduktiivinen kuulonalenema

Toinen korvani kuulee lähes normaalisti, mutta rakenteellisen syyn vuoksi en kuule toisella korvalla. Baha 6 Max -puheprosessorin avulla kuulen molemmilla korvilla ja pystyn jopa laulamaan bändin solistina. Äänten suoratoisto puhelimeeni auttaa minua havaitsemaan, kun puhelin soi. Pysyn paremmin mukana keskusteluissa ja olen virkeämpi.

Helinä

Helinä, Cochlear™ Nucleus®7 -puheprosessorit molemmissa korvissa

Kuulonaleneman tyyppi: Synnynnäinen sensorineuraalinen kuulonalenema

Kuuloni laski tasaisesti iän myötä. Työkaverini oli saanut sisäkorvaistutteen ja hän rohkaisi minua. Sain sisäkorvaistutteet v. 2017 sekä 2018 ja muutos on ollut huikea. Voin tehdä muistiinpanoja katsomatta puhujaa ja melutilanteissa käytän langattomia lisälaitteita. On ihanaa, kun voi kuulla paremmin.

Milla

Milla, Cochlear™ Nucleus®7 -puheprosessorit molemmissa korvissa

Kuulonaleneman tyyppi: Kuuroutunut, syynä Usherin syndrooma

Minulla on Usherin syndrooma, joka vie näön ja kuulon. Kuurouduin lähes täysin 20-vuotiaana. Sain ensimmäisen sisäkorvaistutteen v. 2003 ja toisen v. 2010. Nykyään kuuleminen on luonnollista, helppoa ja luotettavaa. Olen kokoaikatyössä ja puhun paljon puhelimessa. Nucleus 7 -puheprosessorin ja älypuhelimen välisen suoratoiston ansiosta keskustelut ovat vieläkin helpompia vaikka ympärillä olisi taustamelua. Kahta en vaihda - vasenta ja oikeaa sisäkorvaistutettani.

Vapaaehtoisilla tukihenkilöillämme on Cochlearin kuuloistute käytössä ja he haluavat jakaa kokemuksensa kanssasi:

  • He voivat antaa tukea ja tietoa matkallasi parempaan kuulemiseen
  • He voivat jakaa oman kokemuksensa kuuloistutteista ja vastata sinun henkilökohtaisiin kysymyksiin
  • He voivat antaa vinkkejä kuinka käyttää Cochlearin tuotteita ja lisävarusteita

Autamme mielellämme sinua saamaan yhteyden vapaaehtoiseen tukihenkilöön

Ota yhteyttä vapaaehtoisen tukihenkilöön

D1977163